BlogLa Inventika a fost si Zoko. Drona Zoko

mai 20, 2019

In perioada 14-17 Mai 2019, am adus dronele noastre la Salonul de inventii si inovatii – Inventika.

Fiecare drona realizata de noi, este configurata in functie de cerintele clientului, insa de fiecare data incercam sa le facem din ce in ce mai performante.

Fie ca este vorba despre motoare brushless, elice, sisteme GPS etc, colegii din departamentul tehnic sunt mereu in cautarea noilor tehnologii si a noutatilor din lumea dronelor.

Pentru 4 zile am luat pauza de la birou si atelier, pentru a participa la Inventika. In total, am expus 6 drone, toate de tip multirotor, in configuratii de tip quad sau octo.
Am adus si senzorul Velodyne Puck, insa doar pentru live preview a scanarii pavilionului, in lipsa componentei software – XNav (intre timp, a ajuns si aceasta si am inceput implementarea solutiei).

Vedeta standului a fost Zoko, prototipul facut de David in Germania. Zoko are o configuratie de tip quad si un timp de zbor de aprox. 90 minute. Exceptand prinderile bratelor, elicele si motoarele, drona este realizata exclusiv din fibra de carbon. Forma compacta ascunde partea de electronica, fiind astfel utilizabila si in conditii de ploaie usoara sau vanturi mai puternice. Depunem toate eforturile in a gasi resursele necesare pentru a realiza drona Zoko si in Romania.

De mare interes a fost si drona agricola, un quad configurat pentru senzorul multispectral Altum de la MicaSense. Cu un timp de zbor de aprox. 45 minute, poate acoperi pana la 80 ha per zbor.

Bineinteles, nu au lipsit dronele profesionale pentru supraveghere si inspectii, sau cele pentru topografie.

Ne-am simtit foarte bine in cele patru zile. Am avut ocazia de a oferi detalii despre dronele noastre, multor vizitatori ce ne-au trecut pragul dar si noi am invatat unele lucruri interesante.