BlogDin aer, pentru aer

noiembrie 25, 2019
https://www.dronezone.ro/wp-content/uploads/2019/11/1009681-1280x720.jpg

Incapacitatea de a evalua expunerea reala la defrisari a fost o provocare in special pentru industria bunurilor de consum in continua miscare, unde companiile sunt din ce in ce mai impinse sa ia masuri asupra riscurilor legate de emisiile de gaze cu efect de sera si de-a lungul lanturilor de aprovizionare.

Gestionarea sustenabila a padurilor necesita informatii detaliate despre gradul actual de acoperire si distributia claselor de arbori. Cunoasterea proprietatilor si a distributiei spatiale va permite o planificare precisa a masurilor de gestionare, recuperare in urma dezastrelor naturale si prevenirea furturilor prin realizarea de misiuni de supraveghere autonoma cu drone.

In trecut, realizarea stocului forestier consuma timp si presupunea un cost relativ ridicat. Echipele de teren erau nevoite sa parcurga plantatia si efectuau manual masuratorile, rezultand intr-un proces de lunga durata. Dezvoltarile tehnologice recente, precum dronele si puterea de calcul ridicata, au permis dezvoltarea unor abordari mai eficiente de monitorizare a padurilor. Cu ajutorul dronei, a devenit posibila monitorizarea unor zone de cateva sute de hectare pe zi si efectuarea masuratorilor automate de arbori.

Echipa noastra este hotarata sa impulsioneze tehnologia UAV autonoma si aplicabilitatea in industria forestiera si, cu cunostintele noastre si cu vointa pentru un mediu fara furt si mai curat, putem pune flota noastra sa foloseasca un astfel de obiectiv care ar trebui sa fie o prioritate pentru oricine este implicat sau beneficiaza de aceasta.

Arie extinsa de supraveghere forestiera, fara consum de combustibil fosil, timp de raspuns mai rapid, o imagine de ansamblu mai buna. Mai mult aer.